Doelstellingen

Waar tuinieren enkele jaren geleden echt iets was voor gepensioneerden, kiezen steeds meer jonge mensen er tegenwoordig ook voor om een eigen tuintje bij te houden. De reden dat steeds meer mensen een deel van hun tuin inrichten als moestuin heeft te maken met het feit dat het bijhouden van een eigen moestuin diverse voordelen heeft.

 

Wat zijn de vier voordelen van een eigen moestuin

  1. Je bent goedkoper uit dan in de supermarkt

Kweek je jouw eigen groenten, dan betekent dit dat je deze groenten niet meer in de supermarkt hoeft te kopen. Groenten kunnen vaak vrij prijzig zijn en als je gezond wil eten, ben je hier zeker enkele tientallen euro’s per maand aan kwijt. Heb je een eigen moestuin, dan bespaar je dit geld.

 

  1. Je hebt altijd groenten om gezond te eten

Merk je dat je niet zo gezond eet omdat je simpelweg niet altijd groenten in huis hebt? Houd dan een eigen moestuin bij en het probleem is meteen verholpen. Heb je een eigen moestuintje, dan heb je de seizoensgroenten van dat moment altijd bij de hand en kun je altijd gezond koken. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook zeker voor de rest van het gezin.

 

  1. Je hebt er een hobby bij

Tuinieren lijkt misschien saai, maar in feite is dit echt een leuke bezigheid. Vind je het leuk om lekker buiten bezig te zijn, vind je het niet erg om de handen uit de mouwen te steken en vind je het leuk om na hard werken echt resultaten te zien? Dan kan tuinieren echt een hobby van je worden.

 

  1. Je kunt tuinieren om te ontspannen

Veel mensen zien tuinieren echt als ontspannende bezigheid. Je bent niet bezig met je werk, met de kinderen of met andere dingen, maar je bent echt alleen bezig met de plantjes in je tuin. Lekker ontspannen en tijd voor jezelf nemen, simpelweg door even je moestuintje te wieden of wat groenten te plukken.

 

Tuinhier Kluisbergen kan je hier bij helpen met tips om je nieuwe hobby uit te voeren en je eigen groenten zelf te kweken.